17. 4. 2022Mládež

Starší přípravka - zhodnocení sezóny 2021/2022

Za svojí sezónou se ohlédly realizační týmy starší přípravky...

HCM Jaroměř

Starší přípravka – ročník 2011

Zhodnocení sezóny 2021/22

Sezóna 2021/22 pro nás začala s mírnými obavami, jelikož předchozí 2 roky byly velmi ovlivněny covidovým problémem, a tak jsme doufali, že se podaří odtrénovat a odehrát všechny plánované tréninky, zápasy a turnaje. Starší přípravka ročník narození 2011 má v současné době stabilní kádr 11 hráčů a jednoho brankáře. V případě absencí z důvodu nemocí byli doplňováni hráči ročníku 2012. Letošní sezóna byla pro hráče nová v tom, že poprvé začali hrát na velké hřiště v systému 5+1 na 3x15 minut. Někteří se na tuto změnu z minihokeje adaptovali velmi rychle, jiní s příchodem ofsajdu a dalších pravidel měli chvíli problém. Postupně i toto bylo odbouráno a hráči se mohli soustředit na podání dobrého výkonu a svůj sportovní růst.

Pokud se vrátíme na začátek, tak sezóna pro nás začala už v polovině dubna, kdy nám restrikce dovolily trénovat. V květnu jsme měli víkendové teambuildingovém soustředění, a po něm jsme trénovali v květnu a červnu 3x týdně převážné na atletickém stadionu a dalších sportovištích. Kluci měli možnost pracovat na pohybových schopnost a zlepšovat obecné i speciální – hokejové dovednosti. Po prázdninové pauze nám začala další část přípravy v srpnu, kdy jsme se s chlapci scházeli na ASVAJi a 2x týdně zde probíhaly tréninky zaměřené jak na všeobecný sportovní rozvoj tak tréninky specializující se na koordinaci a atletiku. Tento letní přípravný blok byl završen týdenním soustředěním v Jaroměři, kdy měli hráči 2x denně přípravu na ledě a dále tréninky mimo led. Po absolvování tohoto přípravného bloku začala od září již klasická hokejová sezóna s 3 - 4 tréninky v týdnu a víkendovými zápasy a turnaji.

Hráči starší přípravky HCM Jaroměř absolvovali celkem 11 turnajů s 22 zápasy pořádaných Českým svazem ledního hokeje, kdy začínali 3. 10. 2021 v aréně hradeckého Mountfieldu zápasem s domácími a týmem z Nového Bydžova a svoje snažení ukončili 6. 3. 2022 na vrchlabském zimním stadion zápasem s Mountfieldem HK a domácím HC Vrchlabí. Mimo tyto turnaje se také předvedli na turnajích v průběhu vánočních svátků v Jaroměři a Mini Winter Cupu v Žamberku. Na konci letošní sezóny absolvovali celodenní turnaj v Litomyšli, kde vyhráli základní skupinu a postoupili do finále, kdy podlehli HC Šumperk a skončili z 8 týmů na výborné 2. příčce. Sezónu zakončili druhým místem na vyrovnaném turnaji ve Vrchlabí. Kluci si teď dopřejí zasloužené volno od společných aktivit. Mají individuální plány a budou pracovat na vlastním zlepšení, aby se v květnu opět sešli připraveni k prvnímu bloku letní přípravy na další hokejovou sezónu.

Vedoucí ročníku 2011 Radek Pilnáček

HCM Jaroměř

Starší přípravka – ročník 2012

Zhodnocení sezóny 2021/22

Máme dohráno,

sezóna 2021/2022 je za námi azdálo by se, že je čas na zhodnocení celé sezóny.

Zase tolik času nemáme, protože tréninkový koloběh se nezastavil. Ale pojďme se vrátit o několik měsíců zpět, na začátek měsíce září 2021. Pro ročník 2012 to byl velký krok. Hráči se přesunuli do jiné kabiny – ke starším spoluhráčům ročníku 2011, což přineslo spoustu změn.

Zaprvé se museli všichni uskromnit, protože kabina byla rázem zaplněná a těsná. V průběhu sezóny nám ale rodiče pomohli v kabině místa upravit a jmenovitě pan Aleš Vlk zásadně přispěl k tomu, že vyrobil další police a hráči získali více prostoru pro své věci.

Zadruhé se hráči začali seznamovat k čemuž přispělo i hokejové soustředění na konci léta. Soustředění je pro hráče důležitou součástí pro start do další sezóny. Mnohdy je to ro ně po několika měsících první možnost, jak se vrátit znovu na led. Trenéři si pro ně připravili bohatý program. O překvapení se postaral svou návštěvou hráč HC Mountfield Martin Štohanzl, který jim předal spoustu cenných zkušeností z velkého hokeje.

V rámci hokejové sezóny si ročník 2012 zahrál více než 42 utkání ve dvou týmech v minihokeji, dále sehrál turnaje v Jaroměři a Novém Městě a přátelská utkání na velké hřiště.

V nové sezóně dojde pro ročník 2012 k velké změně, a to, že se z minihokeje přesune do soutěže, kde se hraje zápas na celém hřišti. Právě z tohoto důvodu je trenéři začali na změny připravovat, a i proto sehráli hráči ročníku 2012 na konci sezóny turnaj v Jaroměři, kde si mohli hru na celé hřiště vyzkoušet.

Hrát na celém hřišti přináší pro hráče nové výzvy jak z pohledu fyzické přípravy, tak také z pohledu pravidel, které je třeba si zažít. Oporou jim bude tým skvělých trenérů.

Chtěla bych tímto poděkovat celému realizačnímu týmu HCM Jaroměř za jejich podporu všem hráčům a také rodičům, bez jejichž spolupráce se neobejdeme. Jsem ráda, že i když se někdy úplně nedařilo, posouvali jsme se dál a děkuji trenérům, že podporují hráče ve filozofii fair play.

Vedoucí ročníku 2012 Michaela Němečková